Fra Stil-longs til Siriknit «Den røde ulltråden»

Fra Stil-longs til Siriknit «Den røde ulltråden»

Tekstiler og ull produkter går som en rød tråd gjennom livet mitt. Jeg har vokst opp som tredje generasjon i familiebedriften som laget den originale Stil longsen. Stil longs fabrikken ble startet av min farfar Knut Stoknes i 1946. Stil longs var en kjent merkevare som ble et begrep i det Norske språket.

Selv utdannet jeg meg i England og tok en BSC. i tekstil teknologi med design studier. I England ble jeg mer bevisst på og stolt av Skandinavisk design og den tradisjonelle norske strikke tradisjonen som er så rik. Vi har noe eksotisk og verdifullt som vi kan være stolt av. Slik har tekstiler og ull klær hele tiden vært en viktig del av livet mitt.
 
Etter mange år i tenkeboks og venting på god timing startet jeg Siriknit i slutten av 2011.Siriknit AS holder til i Ålesund, i lokaler der den originale Stil Longsen ble laget. Ideen bak Siriknit er å designe og lage kvalitets strikkegensere og jakker i ull til barn og voksene i superfin ull. At produktene skal være varige og bærekraftige er viktig for meg. De er klassiske, blir ikke umoderne og tar man godt vare på de kan de vare i mange år.
 
Strikking var viktig da jeg vokste opp. Det var en kultur for å strikke selv og ha fine strikkegensere til hverdags og ikke minst på skituren. Det å jobbe med solide klesplagg fra ide til man kan se de i bruk gir en stor skaperglede. Spesielt gjelder dette når brukeren gir utrykk for at de er blitt glad i plagget og bruker det ofte og gjerne. Jeg synes barna i vårt klima trenger noe skikkelig, solid og særpreget når de skal på barnehage, i skole eller pynte seg. Det samme gjelder oss voksne.
 
Min oppvekst på Sunnmøre, med den mektige naturen rundt oss, har jeg lært meg å bli glad i å bruke naturen. Jeg har blitt påvirket av de vakre fargene og lyset som de fire årstidene har å by på. Derfor har det vært viktig for meg å vise produktene i den fantastiske naturen og fargerike årstidene vi har. Vi er heldige som bor her med det fantastiske verdensarv området så tett innpå oss.
 
Til sammen har dette inspirert meg til å utvikle Siriknit kolleksjonen med utgangspunkt i mitt ståsted og den rike norske strikketradisjonen.
Tilbake til bloggen